מתנ"ס נווה עופר

בית ספר משוקם בשכונה – צילום מתי עלה
שכונת נווה עופר היא שכונה דרומית, פרוורית וסמוכה לנתיבי איילון דרום, גובלת בחולון, ביפו, בפארק החורשות ובציר שלבים העתידי, השכונה בנויה ומבוססת על מבני שיכונים, פרויקט "מעונות עובדים" המקיף אטריום, גינה, שדרה, השכונה גדושה במבני ציבור רבים, גני ילדים, בתי ספר, מתנ"ס, מספר מרכזים קהילתיים, מבנה ספורט, בריכת שחיה, גנים ציבוריים, מרכז מסחרי, עמדת השכרה של תל אופן, אין חזיתות מסחריות ברחובות, אך יש בה מבנים היסטוריים, בתי באר ובגבולה הצפוני פארק החורשות, היא די רדומה וטיול בה מזכיר עיירה פרוורית, כולם מכירים את כולם, השכונה מתפקדת כעיירה עם כל השירותים בה ומירב ותיקיה מנהלים חיים בגבולה. תוכנית המתאר העירונית המתגבש משרדרגת את השכונה בשני צירים עירוניים בעלי חזית מסחרית בשני גבולותיה, המערבית והמזרחית, ציר שלבים שיוביל אל לב ומרכז העיר, הריסת בית מעצר "אבו כביר" ממזרח ויצירת ציר עם חזית מסחרית בתוואי, מערך שבילי אופניים, קו רכבת קלה, בימים אלו עובדים על ביצוע פרויקט פארק החורשות שיהווה מעין סנטרל פארק של שכונות הדרום, שינויים אלו יחברו את השכונה אל יפו, לב ומרכז העיר ויזרימו לה חיים חדשים ואוכלוסיה חדשה וצעירה.
מרפסת מנדלסונית וגשר חוצים את השדרה המרכזית – צילום מתי עלה

מתנ"ס נווה עופר נחנך בשנת 1994 ותוכנן ע"י האדריכל משה ספדיה, מרשים לראות מבנה בסדר גודל כזה בשכונה, היא תוכננה כסדרת מבנים סביב אטריום פתוח גדוש חורשת עצים ופתוח לשמים, מעברים, מצידיהן כיכרות,  גינות גדולות ומגרשי ספורט, הקומפלקס בנוי בשני מפלסים ובמפלס עליון בקומה הראשונה עם גג כיפתי שתאורה טבעית של אור יום נכנסת אל חלליו, (מזכיר את הגג של הסיפריה בקלן, גרמניה) שדרת עמודים חוצה את האגפים המזרחי והמערבי ומקיפה את האטריום, אודיטריום המכיל כמה מאות מושבים בשני מפלסים, כאשר המפלס השני מעוצב כתאי מרפסות, סיפריה ציבורית, המעוצבת מלבן ועיגול המשתעת על מבנה שלם באגף המערבי, שדרה רחבה  על עמודים חוצה את הקומפלקס ובה מרפסת מנדלסונית (מעוגלת, בדומה למרפסת בבית  מרכז ויצמן ברחובות) במפלס העליון וגשר עליון חוצה אותה מהמפלס העליון אל מדרגות מדורגות המבילות אל השרה, האטריום, הגינה וחלק המגורים של בתי השיכונים הסמוך, האגפים סביב האטריום שומרים על קווים ישרים ואילו מבנה הסיפריה המערבי לשדרת העמודים המקורה מעוגל בחלק הצפוני, מצפון מביאות אל שדרת העמודים מדרגות, מבנה עתיק שקיים נותר במקום ומהווה חזית מערבית, מצידו השני כניסה ורחבה אל הקומפלקס, המאפיין של כל החללים סביב האטריום והשדרה המרכזית, עמודים רבועים וישרים. טיול סביב המבנה מעלה חיוך ויתרונו בפתיחות שלו אל המרחב ואל האטריום, כל החללים בשני המפלסים, קרקע וקומה ראשונה פונים אל האטריום הפתוח הגדוש בעצים ומכל מקום הבריזה ניכרת, והכניסה אל חללי העבודה והלימוד מהאטריום ממרפסות הנפתחות אל האטריום בקומה הראשונה.

מבט אל המתנ"ס – צילום מתי עלה
כיפות על הגג מחדירות אור יום טבעי לסדנאות העבודה  – צילום מתי עלה
האטריום וסביבו חללי עבודה ולימוד – צילום מתי עלה
גינה מפרידה בין האטריום והשדרה המרכזית – צילום מתי עלה
בית באר ומגדלי תל אביב נצפים מהמרפסת – צילום מתי עלה
עמודים מאפיינים את עיצוה הקופלקס – צילום מתי עלה
מדרגות כניסה תומכות במבנה היסטורי לשימור – צילום מתי עלה
ומעבר מצידו השני – צילום מתי עלה
שלט המוביל לקומה הראשונה – צילום מתי עלה
השדרה המרכזית – צילום מתי עלה
מצד אחד של השדרה מימים מעוגל הסיפריה ומצד השני האודיטריום – צילום מתי עלה
צל – צילום מתי עלה
מודעות פרסומת

2 מחשבות על “מתנ"ס נווה עופר

  1. חודש נפלא,אהבתי את הרשומה ואת התמונה עם העיפרון הוורוד. מקסים לראות מבנה כזה.מתוק, השבט מוסר לך ברכות וחיבוקים,רחל

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s